Kastanjelaan 14
7241 DZ  LOCHEM
06-5462 8992
info@douwesfiscalediensten.nl
Douwes
Minder moeite
Minder zorgen
Meer resultaat
JAARWERK:
* ZZP'er
* HOLDING-BV
* STAMRECHT-BV
VANAF € 600
 
AANGIFTE IB
PARTICULIER
VANAF € 135
Boekhoudtips voor moderne ZZP'ers

Overschakelen op die hippe boekhoud-app?

Als je de berichten van "eigentijdse" banken, accountants en aanbieders van boekhoudsoftware mag geloven, is zelf boekhouden voor ZZP'ers tegenwoordig een makkie: nota's en bonnen met je smartphone fotograferen of inscannen via de boekhoud-app en de boekhoudsoftware doet de rest. Hulp van een professionele boekhouder of belastingadviseur is dus bijna niet meer nodig. Die hoeft alleen nog maar te helpen bij het optimaliseren en indienen van de belastingaangiftes, zodat hij de bespaarde tijd voortaan kan benutten voor proactief advies. Tel uit je winst!

Helaas, de praktijk is vaak anders. Want boekhouden via je smartphone is in de praktijk toch een stuk lastiger dan wordt gesuggereerd en die kostenbesparing en dat proactieve advies valt ook vaak vies tegen. Het enige wat zeker is, is dat je er als ondernemer qua boekhouden taken bij hebt gekregen, een online boekhoudpakket moet uitzoeken en daarop een abonnement moet nemen en moet hopen dat je boekhouder er ook mee uit de voeten kan. Dus ondanks alle schone beloftes, leidt online boekhouden voor ZZP'ers vaak toch niet tot die beloofde tijd- en kostenbesparing, integendeel!

Of blijven bij papier en Excel?

DFD biedt ZZP'ers daarom een eenvoudig en bewezen kostenefficiënt alternatief: boekhouden op papier en in Excel! Klinkt niet bepaald modern, maar werkt nog altijd perfect als je jaarlijks niet meer dan +/- 300 inkomende en uitgaande nota's + bank- en kasmutaties hebt! En dit aantal geldt voor bijna elke ZZP'er. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een ordner met 5 a 6 tabbladen, een Excelsjabloon om alle transacties in bij te houden, enkele instructies om beide boekhoudtools goed te gebruiken en een half uur per kwartaal of jaar om de ordner en het ingevulde sjabloon af te geven aan de boekhouder. Dat kost je hooguit een paar tientjes en enkele uren per jaar en enige discipline. Wat wil je nog meer?

Of helemaal niet boekhouden (alles over de schutting gooien)?

Helemaal niet boekhouden? Dat kan ook, al moet je dan nog steeds wel al je zakelijke nota's, bonnen en bankafschriften overzichtelijk bewaren, want dat is nu eenmaal een wettelijke verplichting voor elke ondernemer. In dat geval voeg je dus alleen alle nota's e.d. achter het juiste tabblad in de ordner, lever je die na afloop van elk kwartaal of jaar in bij de boekhouder en dan doet hij de rest. Klinkt simpel toch? En dat is het ook!

Als je meer wil weten van deze aloude, bewezen, maar voor ZZP'ers nog altijd zeer kostenefficiënte boekhoudmethode, bel DFD dan eens voor een nader kennismakingsgesprek! 

 

 

 
Fiscale vraag? Bel voor een gratis 1e antwoord: 06-5462 8992.