Meerval 56
3824 JP Amersfoort
06-5462 8992
info@douwesfiscalediensten.nl
Douwes
Minder moeite
Minder zorgen
Meer resultaat
JAARWERK:
* ZZP'er
* HOLDING-BV
* STAMRECHT-BV
VANAF € 490
 
AANGIFTE IB
PARTICULIER
VANAF € 120
Box3 belasting besparen? BV oprichten!

De pretbox geeft allang geen pret meer...  

In 2001 werd het nog de "pretbox"genoemd, maar inmiddels is het allang gedaan met de pret, want het forfaitaire rendement waarover mensen met privévermogen moeten afrekenen is al vele jaren vaak veel hoger dan het werkelijk gerealiseerde rendement. Dat doet zeer, helemaal als je destijds keihard voor je zuurverdiende vermogen hebt moeten werken en altijd zuinig bent geweest. Menig selfmade vermogende is dan ook helemaal klaar met die vermaledijde box3-belasting.

...en het wordt alleen maar erger!

Te meer omdat de enige verzachtende maatregelen die de overheid voor de komende jaren in petto heeft alleen betrekking hebben op spaargeld, terwijl dat door de almaar stijgende bankkosten inmiddels al meer kost dan oplevert, dus sowieso niet aantrekkelijk is om in te beleggen! Voor andersoortige beleggingen, zoals aandelen, obligaties, onroerende zaken en geldleningen, wil de overheid het forfaitaire rendement de komende jaren juist verder verhogen, te weten naar 5,33% al vanaf de allereerste euro en ook wil ze de vrijstelling voor box3-vermogen geheel afschaffen. Voor wie nog steeds over behoorlijk wat vermogen in die andersoortige beleggingen beschikt, alle reden dus om al ruim vóór 1-1-2021 na te gaan of er een beter alternatief is dan box3 en actie te ondernemen.

BV al aantrekkelijk bij 400k! 

DFD kan hen nu al verklappen dat voor wie beschikt over meer dan € 400.000 box3-vermogen en dit voor een groot deel wil beleggen in solide andersoortige beleggingen met een gematigd risico en een gemiddeld jaarlijks rendement van minder dan 4,5% (bijvoorbeeld in hypothecaire eigenwoningleningen aan de eigen kinderen), het al snel loont om een beleggings-BV op te richten. Dit geldt zeker voor oud-ondernemers, of hun nabestaande partners die alleen AOW genieten, want in dat geval kan het feitelijke rendement voor een groot deel worden belast in box1 tegen een tarief van 19,45%. Bij een belegd vermogen van € 400.000 en een feitelijk rendement van 4% scheelt dat jaarlijks zo'n € 3.000 aan belasting. Dat is zeer interessant, want de jaarlijkse kosten van een beleggings-BV blijven zeer waarschijnlijk onder de € 1.000, terwijl de eenmalige advies- en oprichtingskosten waarschijnlijk uitkomen op zo'n € 2.500. In dat geval verdient een beleggings-BV zich dus binnen 2 jaar al ruimschoots terug!

Pik het niet langer, onderneem actie!

Bent u benieuwd of een beleggings-BV voor u ook interessant is? Neem dan vandaag nog contact met ons op en wij rekenen het u precies voor. Uiteraard kunnen wij u desgewenst ook helpen met het oprichten van een beleggings-BV, zoals met het vinden en instrueren van een goedkope goede notaris en met het controleren van zijn producties. 

 

 
Fiscale vraag? Bel voor een gratis 1e antwoord: 06-5462 8992.